WordPress

Hur man hanterar filer och mappar WordPress

Källa:https://sv.blogpascher.com/wordpress-tutorial/hur-hantera-the-filer-och-mappar-the-wordpress

Divi: Det bästa WordPress-temat hela tiden!

mer 600.000-nedladdningar, Divi är det mest populära WordPress-temat i världen. Den är komplett, lätt att använda och levereras med mer än 62 gratis mallar. [Rekommenderas]

Även om det är fullt möjligt att interagera med din WordPress-webbplats endast via instrumentpanelen, förstå hur det är filer och mappar är organiserade är avgörande för att uppnå en högre grad av kontroll över dessa.

Åtminstone kommer denna förståelse att göra det mycket lättare för dig att lösa återkommande fel på WordPress.

Varje WordPress-installation har samma katalogstruktur och filer. Varje plugin eller WordPress-tema du installerar, varje skript du lägger till och varje felfönster som visas är möjligt tack vare strukturen för CMS.

Om du aldrig har installerat WordPress Discover Hur man installerar en WordPress-blogg 7 steg

Även om idén att söka i dessa filer kan tyckas skrämmande till en början, är det mycket enklare än det låter.

I den här handledningen kommer vi att granska innehållet i de viktigaste WordPress-mapparna, med särskild uppmärksamhet på de grundläggande filerna som din webbplats bygger på.

Presentation av WordPress-mappstrukturen

Strukturen för WordPress-filer är ärligtvis ganska enkel på högre nivåer (rot). Du har din public_html-mapp, som innehåller dess tre viktiga mappar, samt ett stort antal viktiga filer som wp-config.php och .htaccess.

Även om det är din första gång som rommar igenom WordPress-filer kanske du redan känner till åtminstone dessa filer.

För att komma åt dessa filer och mappar måste du använda cPanel-filhanteraren för din webbhotelltjänst, eller a FTP-klient.

I den här tutorialen kommer vi att använda FileZilla, men vad du än väljer, här är vad du hittar i mappen public_html:

public-html WordPress-mapp

Innan vi börjar med dessa tre mappar, låt oss ta en titt på några av filerna som ligger i roten till mappen public_html. Först av allt har vi .htaccess (förkortning för ”Hypertext Access”). Det låter dig styra strukturen för permalänk, filer, mappar och deras åtkomst i din WordPress-installation.

Om du vill gå vidare, konsultera Så här hittar du ”.htaccess” -filen på WordPress

Innehållet i en standard .htaccess-fil ska se ut så här:

# BEGIN WordPress <IfModule mod_rewrite.c & gt; RewriteEngine På RewriteBase / RewriteRule ^ index \ .php $ - [L] RewriteCond% {REQUEST_FILENAME} -f RewriteCond% {} REQUEST_FILENAME -d RewriteRule !. /index.php [L] & lt; / IfModule & gt; # END WordPress

Sedan har vi index.php, som kommer att användas som din standardhemsida, såvida den inte ersätts av en front-page.php eller home.php:

public-html-index-php wordpress fil organisation

En annan viktig mapp i den här katalogen är wp-config.php. Den hanterar den grundläggande konfigurationen av WordPress och behåller dina MySQL-inställningar, lösenord och ett prefix för tabellerna.

De grundläggande parametrarna ska se ut så här:

// ** MySQL-inställningar - Du kan hämta den här informationen från din webbhotell ** // / ** Namnet på databasen för WordPress * / definiera ('DB_NAME', 'notarealname'); / ** MySQL databas användarnamn * / definiera ('DB_USER', 'notarealuser'); / ** MySQL-databaslösenord * / definiera ('DB_PASSWORD', 'notarealpassword'); / ** MySQL-värdnamn * / definiera ('DB_HOST', 'localhost');

Upptäck också Vilka förändringar gäller för wp-config.php för att säkra din WordPress-blogg

Andra viktiga filer i den här katalogen är wp-enable.php och wp-signup.php, som hanterar tillsammans registrerings-, inloggnings- och användarbekräftelseprocess.

Börja marknadsföra din blogg

Ladda ner dussintals logotyper, banners, webbplatsmallar och många andra marknadsföringsverktyg för att marknadsföra din WordPress-blogg. [Rekommenderas]

Vi har också wp-comments-post.php (vem hanterar commentaires och förhindrar dubbletter) och wp-settings.php, som innehåller några vanliga WordPress-variabler.

Efter att ha täckt dessa går vi till mapparna på toppnivån, ”wp-admin”.

”WP-Admin” -mappen

wp-admin wordpress-mapp

Som namnet antyder är det mappen som är värd för filerna som matar administrationsverktygen för WordPress. Till exempel, admin.php (som är kärnan i mappen), tillåter anslutning till databasen, visar WordPress instrumentbrädan, och utför alla andra väsentliga funktioner, till exempel att kontrollera om en given användare är administratör eller inte. Om så är fallet använder skriptet filen wp-load.php, som i sin tur laddar wp-config.php-filen:

/ ** * I Word Administration Screens * * @ sedan 2.3.2 * / if {define ( 'WP_ADMIN', true) (definierad () 'WP_ADMIN!'); } Om define ( 'WP_NETWORK_ADMIN', false) (definierad () 'WP_NETWORK_ADMIN!'); om (! definierat ('WP_USER_ADMIN')) definiera ('WP_USER_ADMIN', felaktigt); if (WP_NETWORK_ADMIN & amp ;! & amp ;! WP_USER_ADMIN) {define ( 'WP_BLOG_ADMIN', true); } Om (isset ($ _ GET [ 'import']) & amp; & amp ;! Defined ( 'WP_LOAD_IMPORTERS')) define ( 'WP_LOAD_IMPORTERS', true); require_once (dirname (dirname (__ FILE__)). '/wp-load.php');

Om du uppmärksammar namnen på filerna i den här mappen hittar du att de flesta av dem motsvarar de funktioner som finns på WordPress-instrumentpanelen. Till exempel, profile.php matar skärmen för profiladministration, medan theme-install.php styr teman installationspanelen, och plugin-install.php gör samma sak för plugins.

Upptäck guiden till de bästa WordPress-plugins som du kan installera på din blogg

Som för andra viktiga mappar inuti wp-admin är bilder fyllda med bilder som används i WordPress-instrumentpanelen, css och js är dedikerade till CSS-kod respektive JavaScript-skript, och nätverket är värd för PHP-filerna som behövs för driva ett nätverk med flera sidor.

Mappen ”wp-content”

Det här är det avsnitt där du sannolikt kommer att spendera mer tid under din relation med WordPress. Dess två mest populära funktioner finns inuti, vi pratar naturligtvis om WordPress-teman och WordPress plugins :

WP-innehållsmappen WordPress

Undermappen för plugins

WordPress plugins undermapp

Varje plugin som du laddar ner på WordPress kommer att ha sin egen undermapp i plugin-mappen, som visas i exemplet ovan. Innehållet i var och en varierar beroende på plugins.

Upptäck 10 viktiga WordPress-plugins för att installera på din blogg

Nedan presenterar vi till exempel innehållet i Akismet-plugin-mappen:

mapp akismet plugin WordPress

Undermappen ”teman”

WordPress temamapp

Liksom med plugins har varje WordPress-tema som du installerar på din webbplats en egen mapp där det är installerat och som du antagligen redan har sett, såvida du inte installerar varje tema från instrumentbräda snarare än att använda FTP.

Filen ”wp-inkluderar”

wp-includes wordpress mapp

Den sista mappen i WordPress-katalogen är ” wp-omfattar Och han är en stor. Detta är den mapp där wp-admin innehåller alla filer som behövs för att köra webbplatsen. ” wp-admin »Inkluderar administratörsfunktioner. ” wp-innehåll »Lagrar alla dina teman och plugins,« wp-omfattar Är den som harmoniserar dessa två komponenter.

Den här mappen är faktiskt så viktig att det är här de flesta av de grundläggande WordPress-filerna lagras. Från början kommer en ny installation av WordPress att innehålla fler än 140 olika filer i huvudkatalogen och 14 olika mappar, inklusive certifikat, teckensnitt, js-skript, ” tema-compat Och widgets.

Skapa enkelt din webbplats med Elementor

Med Elementor kan du enkelt skapa en webbdesign med ett professionellt utseende. Sluta betala dyra för vad du kan göra själv. [Fritt]

Men innan du åker, upptäck också Hur skyddar du dig när du bloggar på WordPress

Även om att dyka in i organisationen av WordPress-filer och -mappar är naturligtvis skrämmande, med lite övning och lite forskning, kommer du att lära känna in och ut-filer i dess kataloger och filer utanför.

Denna kunskap kommer utan tvekan att bli praktisk för framtiden, särskilt om du behöver lösa ett fel eller implementera en enkel tweak.

Om du letar efter det bästa WordPress-temat för din webbplats och de bästa plugins för det, här är några lösningar eller alternativ som vi erbjuder.

1. BeTheme

BeTheme är ett WordPress-tema, modernt och professionellt, ett av de bästa designade av dess utvecklare och det är lätt att göra. Kort sagt kommer BeTheme att hjälpa dig att skapa en webbplats.

betheme-theme-wordpress-multipurpose-mångsidig-create-site-internet

Skapa sidor är intuitivt tack vare den perfekta integrationen av en visuell sida byggares, vilket ger dig möjligheten att organisera elementen på din webbplats, samtidigt som du flyttar dem med hjälp av en mus, vilket eliminerar behovet av kunskap i programmering, och sätter greppet om detta tema WordPress tillgängligt för alla, även de utan kunskap om webbutveckling.

För att förbättra upplevelsen och hanteringen av den här WordPress-mallen har detaljerade videoregister gjorts tillgängliga för dig. Dessa videor förklarar huvudfunktionerna i WordPress-temat, och de guidar dig genom alla installations- och anpassningsprocesser.

Ladda ner | demo | webbhotell

Divi Builder

Divi Builder är en högkvalitativ byggare av sidor som uppskattas av eleganta teman. Även om det vanligtvis används som en del av WordPress Divi-temat, är Divi Builder också ett fristående plugin som du kan använda i andra WordPress-teman.

Divi Builder låter dig redigera ditt innehåll med ett visuellt gränssnitt i front-enden och ett gränssnitt på baksidan, även om de flesta användare föredrar det första gränssnittet. I stället för sidofält finns allt i popup-fönster och flytande knappar.

Det ger dig tillgång till fördefinierade 316-mallar spridda över 40 olika presentationspaket, samt möjligheten att spara dina egna mönster som mallar.

Ett av Divis drag har alltid varit kontrollen över de stilar han ger dig. På tre olika flikar har du möjlighet att konfigurera olika inställningar, inklusive responsiva kontroller, anpassningsbart avstånd,lägg till anpassad CSS, eftersom dess CSS-redigerare integrerar grundläggande validering och automatisk slutförande.

Ladda ner | demo | webbhotell

3. Ultimate Membership Pro

Ultimate Membership Pro är ett utmärkt plugin för WordPress-prenumeration och innehållsbegränsning. Det kan hantera användare enligt deras paket (gratis eller betalt) genom att skapa exklusiva åtkomstnivåer.

Det kommer att vara möjligt att skydda allt innehåll på din webbplats eller bara en del av den. Det kommer till exempel att vara en kurs, en lektion, en sida, en produkt, en kategori, en bild, etc. …

Letar du efter de bästa WordPress-teman och plugins?

Ladda ner de bästa plugins och WordPress-teman på Envato och enkelt skapa din webbplats. Redan mer än 49.720.000-nedladdningar. [EXKLUSIV]

Viktiga funktioner inkluderar: innehållsskydd, flera åtkomstnivåer, stöd för flera betalningsportar -PayPal, Authorize.net, Stripe, 2CheckOut, banköverföring-, partiellt innehållsskydd med mera mer …

Ladda ner | demo | webbhotell

Rekommenderade resurser

Upptäck andra rekommenderade resurser som hjälper dig ta bättre kontroll över din WordPress-installation.

Slutsats

Voila! Det är allt för denna tutorial, jag hoppas att du nu kommer att bli tillräckligt upplyst om organisationen av mappar och WordPress-filer.

Dela gärna det med dina vänner på dina favorit sociala nätverk, och berätta om din commentaires och förslag i det dedikerade avsnittet.

Du kommer också att kunna kontakta vår nybörjarresurser, om du behöver fler element för att genomföra dina projekt för att skapa webbplatser.

Den här artikeln innehåller kommentarer 2
 1. Hallå,

  Tack för denna väldigt tydliga tuto!

  En snabb fråga: Jag följde dina rekommendationer men det händer att jag inte har en .htacces-fil
  Bisarrt, eller hur?
  Jag har också utfört den manipulation som beskrivs i en annan artikel, nämligen ”server – tvinga visningen av dolda filer”, men jag ser fortfarande inte någonting …

  Une idée?

  En nybörjare.

  1. För att automatiskt skapa .htaccess-filen rekommenderar jag dig att gå till Inställningar – Permalinks och spara bara sidan.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *

 

Den här webbplatsen använder Akismet för att minska oönskade. Läs mer om hur dina kommentarer data används.